29 juni FabTafel in Alkmaar over TheThingsNetwork.

Donderdag 29 juni wordt er een fabtafel georganiseerd in FabLab De Kaasfabriek in Alkmaar. Aanvang 14:00

Onderwerp van deze middag zal TheThingsNetwork zijn.

Het TTN netwerk past door zijn open “spirit” goed bij de structuur van onze fablabs. De basisstations worden door particulieren in de lucht gebracht en gehouden. Maar ook zijn er lokale gemeentelijke initiatieven. Het netwerk is door iedereen te gebruiken zonder kosten of abonnementen. Een netwerk voor en door “the people”.

We gaan deze middag in op de diverse onderdelen van dit IOT netwerk. De basisstations – gateways genoemd -, de nodes en het netwerk. Een korte presentatie over onze, we mogen wel zeggen zeer succesvolle, junior IOT Challenge. Ook bespreken we wat wel en niet kan met TheThingsNetwork. Verder is aanwezig onze lokale uitvinder die zijn eigen Gateway presenteert.

Wat kan TheThingsNetwork voor jullie fablabs betekenen? Deze vraag gaan we beantwoorden. Ook is er ruimte om aan het einde van de middag met de diverse IOT onderdelen te gaan “spelen”.

Dus voor zowel newbies in IOT als de kenners zal het een leuke middag worden.
Graag hier aanmelden.

Plaats is FabLab De Kaasfabriek Alkmaar
Pettemerstraat 15
1823 CW Alkmaar

Met het openbaar vervoer, wij zitten 10 minuten lopen vanaf het NS station Alkmaar.Parkeren kan op het betaalde parkeerterrein aan de overkant.