De klassieke oudheid verkennen met maak-onderwijs

Vroeger maakten wij bij ons op school bij het vak KCV maquettes van Griekse tempels. Het nieuwe maak-onderwijs is sterk in opkomst en de lasersnijders en 3D-printers verschijnen ook op de gymnasia. Waarom niet daarmee op zoek gaan naar nieuwe vormen van KCV? Ik zou graag met 3D-scans van antieke beelden creatief gaan werken in mijn klas of klassieke gebouwen op schaal namaken met behulp van nieuwe tekenprogramma’s. In een verkennende workshop willen we de mogelijkheden van maak-onderwijs voor ons vak onderzoeken en vervolgens ook zelf als maker aan de slag gaan. Kennis van het maak-onderwijs is niet vereist.

De workshop maakt onderdeel uit van het door OC&W ondersteunde voucherprogramma van Maker Education, waarbij docenten bij FabLabs kennis kunnen maken met maakonderwijs. Er zijn nog vouchers beschikbaar tot 31 december 2018.

Ben je geïnteresseerd, meld je dan vóór 15 november aan bij Gert Bos, g.bos@cygnusgymnasium.nl. Aan de hand van de aanmeldingen bepalen we waar en wanneer de workshop plaatsvindt, maar in ieder geval nog in 2018. De kosten zijn 25,- euro zodat we ervaren makers kunnen uitnodigen. Een eenvoudige introductie tot maak-onderwijs biedt ‘het ABC van het maken‘.