FabLab BeNeLux Nieuws Juni 2016

fablab

In Luxemburg wordt vandaag een tweede fablab, FabLab XL extension, geopend in 1535°C  de Creative Hub  in Differdange. Rodolfo Baïz van FabLabLux zwaait de scepter.

De European Makerweek heeft bijna 500 events opgebracht. Jeroen de Boer stond op het programma van de opening in Brussel. Bart Bakker gaf een keynote bij de eerste MakerFaire in Vilnius Litouwen. En de opening van Sparklab in Rosmalen op 4 juni was een intiem makerfestival bij stralend weer.

In samenwerking met FabLab Flevoland en de Makerz Coöperatie gaat Saxion FabLab Enschede het ‘Project Zwerfafval’ op 15, 22, en 23 juni ten uitvoering brengen bij de Enschedese Schoolvereniging (ESV). Ruim 120 scholieren van de ESV worden tijdens dit project spelenderwijs geïnformeerd over het probleem en de gevolgen van plastic zwerfafval in het milieu, en specifiek in de oceanen. Daarnaast gaan de scholieren tijdens dit project zelf hun verzamelde plastic afval recyclen tot een 3D print. Meer

Op 22 juni is er in de Populier in Den Haag een avond over de toekomst van Maker Education in Nederland en de resultaten van het eerste (half)jaar Platform Maker Education, dat zich inzet om het maakonderwijs in Nederland een impuls te geven.
Een van de sprekers is Paulo Blikstein van Stanford University.
Programma en aanmelden kan hier.

De basis workshop FabLab oprichten staat bij voldoende deelname geagendeerd voor 26 Juni in Rosmalen. Geintereseerden kunnen contact opnemen met Peter Troxler.

Van 11 tot 13 augustus vinden in Dronten de Meerpaaldagen plaats, waarbij ook het Jeugdfablab zich roert in het verband van Lab-4

FabLab Amersfoort organiseert van 15 to 21 augustus het festival Koppelting. Het is de voortzetting van de legendarische FabFuse grassroots conferenties.
Details op koppelting.org

Van 19-21 augustus vindt het Amsterdam Maker Festival plaats.
amsterdammakerfestival.nl

De Bibliotheek Drachten gaat een FabLab inrichten.

In België draait gedurende de zomermaanden  vermoedelijk (agenda is nog leeg)  weer FabLabJunior. Voor wie het niet kent: ‘Fablab Junior is een project in nauwe samenwerking met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Gedurende de zomervakantie plaatsen wij onze mobiele fablabs op een 50-tal speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel. Waar we zijn en wanneer kan je op deze kaart snel terugvinden’
http://www.fablabjunior.be

De geplande FabTafel op 14 september zal plaatsvinden bij Stadslab Rotterdam.
Het onderwerp is IoT en Open Data.

 

Wij gaan fietsen.

Sarah FagerThis is Sarah Fager from IKEA
who designed the SLADDA trailer