FabLab Voucher Programma 2018

Een bezoek aan een Fablab is voor een docententeam (werkzaam in PO en VO) een leuke en leerzame manier om maakonderwijs te verkennen.

In het kader van MakerEducation.nl, het grootste educatieve Maakfestival van Nederland, heeft Fablab Benelux, speciaal voor docententeams (PO en VO), een workshop ontwikkeld waarin je kennismaakt met diverse methoden en technologieën die in maakonderwijs veel worden toegepast. De MaakChallenge van MakerEducation dient daarbij als inspiratie en leidraad.

De workshops worden ondersteund door het Ministerie van OC&W en sponsor Conrad. Hierdoor kunnen docenten geheel gratis deelnemen. De coördinatie is in handen van FabLab Benelux. Er zij in totaal 20 vouchers beschikbaar voor bezoeken van docenten aan Fablabs en Makerspaces. Deze worden gelijkmatig verdeeld over Nederland. Voorwaarden voor deelname zijn:

  • Docenten kunnen in teams van minimaal 2 deelnemen (meer is ook goed!), voor een beter draagvlak binnen de school  – per workshop geldt een maximum van 8 deelnemers.
  • Scholen en Fablabs / Makerspaces melden zich gezamenlijk aan via onderstaand formulier.

De docententeams vragen wij na afloop een korte lessons learned te mailen naar voucher[at]fablab.nl zodat we in 2019 het aanbod verder kunnen verbeteren.