FabLearn Maakfestival 28 september

Op vrijdag 28 september organiseert FabLearn  een internationale maakonderwijs-conferentie in Eindhoven.

Maakonderwijs is leren door te maken en verbindt creativiteit met technologie. Het laat kinderen experimenteren, klooien, fouten maken, en met handen, hoofd en hart aan concrete oplossingen werken voor echte maatschappelijke uitdagingen. FabLearn is er voor iedereen die kennis wil maken met de mogelijkheden van maakonderwijs en biedt handvatten om met technologie aan de slag te gaan op school en in de klas.

Op FabLearn zijn er inspirerende sprekers aanwezig; van internationaal gerenommeerde namen op het gebied van Maakonderwijs, tot leraren en makers uit eigen land die al jaren pionieren binnen hun eigen praktijk. Keynote sprekers zijn o.a. Paulo Blikstein, oprichter van het internationale FabLearn netwerk van Stanford University; Sylvia Libow Martinez, auteur van ‘Invent to Learn’, de ‘bijbel’ van maakonderwijs; en Rolf Hut, universitair docent aan de TU Delft en een van de bekendste en meest enthousiaste makers van Nederland.

Daarnaast zijn er 15 creatieve Masterclasses waarin bezoekers verschillende aspecten van Maakonderwijs zelf kunnen ervaren en met iets aan de slag gaan dat de volgende dag in de klas kan worden toegepast. Er zijn Masterclasses op het gebied van creatief programmeren, betekenisvol 3d printen, de micro.bit en ontwerpend leren. Op de Faire presenteren zich meer dan 45 kunstenaars, uitvinders, makers en aanbieders van workshops en onderwijsmateriaal. Zo kun je bijvoorbeeld meebouwen aan een modulair kunstobject van bioplastics, borduursels programmeren en meedoen aan een robotwedstrijd. Tenslotte worden er tijdens expertsessies ervaringen uitgewisseld en recente onderzoeksresultaten gepresenteerd worden.

Hier is het programma en de inhoud van de Faire

FabLearn wordt georganiseerd door MakerEducation.nl, een samenwerkingsverband van onderwijspartners, bibliotheken, FabLabs en bedrijven, onder leiding van Waag.