FabTafel 14 September Open Data & IOT

roffab

FabTafels worden sinds de oprichting van de Stichting FabLab Benelux in 2006 georganiseerd.  De FabTafel heeft als doel om FabLab Managers en medewerkers een plek te bieden om kennis en kunde uit te wisselen. FabTafels vinden regelmatig plaats en gaan altijd door. De volgende FabTafel zal worden gehost door StadsLab Rotterdam en zal op woensdagmiddag 14 september plaats vinden van 13-17 op de Wijnhaven 101 in Rotterdam. 

 

Met zo’n 17 Labs aan tafel hadden we tijdens de laatste FabTafel bij het SPARK Lab in Rosmalen op 11 mei 2016 een prima opkomst. Er gebeurt een hoop in de Benelux. Op een enkel FabLab na is het druk in de Labs. Labmanagers vragen zich af hoe ze hun werk zo kunnen inrichten dat bezoekers meer zelfredzaam zijn.
Men vraagt zich af hoe er meer éénduidig gedocumenteerd kan worden zodat helderder over de Labs heen kennis kan worden uitgewisseld. Er wordt geopperd om vaker FabTafels te organiseren middels conference calling. Het blijkt dat LabManagers allemaal te maken hebben met dezelfde zaken en samen werken aan hetzelfde verbindt. Ook zien we content verschijnen dat we in meerdere Labs kan worden aangeboden.
Er komen veel FabLabs en gelieerde initiatieven bij en de aanwezigen vragen zich af hoe dat allemaal samen gaat werken. Inzicht krijgen waar welke machine, waar welke workshop, waar welke kennis aanwezig is blijkt dan ook een behoefte. Voor elk van de bovenstaande observaties is een werkgroep gevormd. Zij zullen op de volgende FabTafel op 14 september met oplossingen komen.

Voorafgaand aan de FabTafel is de basisworkshop Fab Lab oprichten gepland (10-14u).

Wij wensen je een fijne zomer en zien je graag op 14 september bij StadsLab Rotterdam op de Wijnhaven 101, 3011 WN te Rotterdam. Geef je hier op.