Vacature Fablab Enschede + nog wat october nieuwtjes

Fablab Enschede zoekt een nieuwe projectleider/manager
Ben jij een maker in hart en nieren met leidinggevende ervaring ?
Bekijk dan de volledige vacature (0,8 fte) hier:
http://www.werkenbijsaxion.nl/vacature/projectleider-manager-saxion-fablab-enschede.html

De Stichting FabLab BeNeLux organiseert op woensdag 6 december een Fabtafel in FabLab Zeeland in de Bibliotheek in Middelburg met als onderwerp Maakplaats en Bibliotheek.
Deelname in ieder geval door de Openbare Bibliotheek Amsterdam OBA met project Maakplaats021, Frysklab en FabLib uit België.
Dit is een vooraankondiging, eind deze maand volgt hier het programma.

 

In Utrecht komt een fablab in de Bibliotheek, met de naam ‘Laboratorium’. Er wordt al druk ingericht, want ze willen nog dit jaar open. Heeft lab nu nog uitzicht op de Dom, maar over twee jaar verhuist het naar de nieuwe bibliotheek in het voormalige postkantoor aan de Neude.

In Hardenberg is FabLab Hardenberg in oprichting in de Bibliotheek in LOC+
Ze houden een aantal weekenden fablab om de interesse in Hardenberg te peilen.
De bedoeling is medio 2018 te openen.

 

Smartlab Deventer heeft ivm zijn nieuwe locatie een ZCorp poederprinter type Zprinter 310 te koop. Prijs 3500 euro inclusief schoonmaakstation. Contact Eric Gerritsen op info@smartlabdeventer.nl voor details.

FabLab Den Haag is verhuisd naar een nieuwe locatie:
Van Alphenstraat 63D
2274NC Voorburg

Twee jaar geleden volunteerde Bart Bakker als de Maker des Vaderlands. Weliswaar op 1 april, maar wel een tandje serieuzer dan Arjan Lubach het later dat jaar deed met de Farao der Nederlanden.
Maar de wereld draait verder.
Deze maand kreeg Arjan Lubach de Gouden Televizier-ring voor zijn ZML en werd Bart Bakker verkozen tot peetvader van #OctoberMake van het franse fablab netwerk, dat volgende week in Moulins bijeenkomt om FAB14 te plannen.
Réseau Français des Fablabs. www.fablab.fr