Weekend van de Wetenschap 7/8 oktober

Op 7 en 8 oktober vindt weer het Weekend van de Wetenschap plaats.
Bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten, musea en onderzoeksinstituten openen dan hun deuren om bezoekers van jong tot oud de kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie.
Het Weekend wordt georganiseerd door NEMO, samen met OCW.

Fablabs worden uitgenodigd mee te doen:

‘Inspireer het publiek met jouw organisatie en word zelf geïnspireerd door de reacties die voortkomen uit je deelname. Deelname houdt in dat jouw organisatie één of meerdere activiteiten organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap. Als deelnemende organisatie bepaal je zelf wat voor activiteit je organiseert en wie je doelgroep is. Er is van alles mogelijk: van een rondleiding door het lab, een bezoek aan de werkplaats, het doen van workshops, proefjes of experimenten tot bijvoorbeeld een lezing of een game.

Veel deelnemers realiseren zich niet dat hun organisatie heel bijzonder is om te bezoeken. Het alledaagse van de organisatie is uniek voor het publiek en voelt voor hen al snel aan als een exclusief backstage bezoek. Als deelnemende organisatie informeer je je medewerkers, klanten en nodig je bijvoorbeeld debuurt uit. Het Weekend van de Wetenschap rolt een landelijke campagne uit en brengt alle georganiseerde activiteiten onder de aandacht.’
 
Hier vind je een pdf van de brochure,
waarin Vera van Duren, oprichtster van Fablab013, stelt:
“Het is een mooie manier om de maakindustrie in de kijker te zetten.”